3 tips om te besparen op jouw autokosten

3 tips om te besparen op jouw autokosten

Wie kan er vandaag de dag nog zonder auto? Je rijdt er mee naar je werk, naar de sportclub, naar je familie of zelfs naar je vakantieadres. Autorijden brengt echter kosten met zich mee. Hoe meer kilometers je maakt, hoe hoger de kosten vaak zijn. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op deze hoge kosten. Denk aan brandstof, onderhoud en verzekeringen. Helaas ontkom je niet aan deze kosten en zal autorijden altijd geld kosten. Toch zijn er een aantal manieren waarop jij vrij eenvoudig kunt besparen op je autokosten. Wij nemen een aantal van deze tips met je door.

Preventief onderhoud

Aan een auto kunnen onderdelen kapot gaan. Zodra er iets kapot gaat aan een auto, ben je eigenlijk al te laten. Preventief onderhoud is daarom erg belangrijk bij een auto. Een vakgarage kan problemen aan jouw auto herkennen, of je auto dusdanig goed onderhouden waardoor de kans op hoge kosten lager wordt. Onderhoud kost geld, maar het zorgt er wel voor dat je op een later moment niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Één keer per jaar je auto goed laten controleren is dan ook geen overbodige luxe.

Zuinig rijden

Brandstof is één van de kosten waar je mee te maken krijgt als je veel kilometers maakt. Hoe zuiniger je rijdt, hoe minder brandstof je auto verbruikt. Hierdoor hoef je minder vaak te tanken en bespaar je dus een mooi bedrag. Zuinig rijden betekent onder andere dat je minder gehaast gaat rijden. Ook het doorschakelen bij 2.000 toeren is hier onderdeel van. Bovendien zijn je banden ook van invloed op het brandstofverbruik. Banden die de juiste bandenspanning hebben, zorgen ervoor dat de auto minder brandstof hoeft te verbruiken.

Het financieren van je auto

De aanschaf van de auto is ook een flinke kostenpost. Afhankelijk van het type auto dat je wil gaan rijden, kan een auto zomaar duizenden euro’s kosten. Dit is voor velen een flinke aanslag op de spaarrekening, waardoor er steeds vaker wordt gekeken naar andere mogelijkheden. Zo kun je een lening of doorlopend krediet aanvragen om je auto van te financieren, maar private lease is wellicht een betere optie. Met een private lease auto rijd je voor een vast bedrag per maand, waar alle kosten bij zijn inbegrepen. Onderhoud, verzekering en afschrijving zijn geen kostenposten waar je rekening mee hoeft te houden. Zo rijd je een fijne en goede auto, zonder dat je een flink bedrag vooraf betaalt voor de auto. De prijs die je per maand gaat betalen is onder andere afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto. Een private lease contract wordt veelal afgenomen voor de periode van bijvoorbeeld 36 of 48 maanden.