Auto huren, waar moet je op letten?

auto huren

Als je een auto wilt of moet huren, dan zijn er natuurlijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Een auto huren neemt altijd net iets te veel tijd in beslag, daarom geef ik je hier een paar handige tips waar je op moet letten.

Let op de prijs!

Als je een auto wilt huren, wil je natuurlijk dat je uiteindelijk niet te veel daarvoor moet betalen. Meerdere verhuurbedrijven hebben vaak verschillende aanbiedingen. Als je ver van tevoren je auto reserveert, kan je vaak een goedkope auto huren. Let er wel op, of de prijzen die zij aanbieden wel echt goedkoop zijn, of dat je achteraf meer moet betalen dan je had verwacht. Denk je dan een goede deal te hebben gevonden, kijk dan of je de auto met een volle tank meekrijgt en hoe je hem moet inleveren. Als je hem namelijk leeg moet terugbrengen, is dat best lastig. Je wilt niet het risico lopen dat je ergens stil komt te staan met een lege tank, dus zal er nog een redelijke hoeveelheid benzine in de auto zitten op het moment dat je hem moet inleveren. Dus de beste inlever regel is dat je de auto met een volle tank krijgt, en met een volle tank weer inlevert.

Aantal kilometers

Let er daarnaast ook goed op of jouw verhuurbedrijf onbeperkt aantal kilometers aanbiedt. Sommige verhuurbedrijven verhuren hun auto’s voor 100 km per dag vrij, en dan moet je achteraf per extra kilometer geld gaan betalen. Dat is natuurlijk niet zo gunstig, tenzij je heel zeker weet van tevoren dat je niet meer kilometers gaat rijden dan die 100, dan kom je wel vaak goedkoper uit.

Controleer de kleine lettertjes

Controleer goed of je niet achteraf nog schoonmaakkosten moet betalen. Dit staat als het goed is in de kleine lettertjes van het contract. De service kosten moet je ook nog even goed bekijken, die worden namelijk soms nog achteraf bovenop je huurprijs verrekend, wat niet altijd even fijn is natuurlijk. Als je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de auto wilt ophalen, worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Kijk goed hoe laat je vlucht aankomt en of dit binnen de openingstijden van het verhuurbedrijf vallen, en wat de extra kosten zijn als je buiten openingstijden komt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.