Je (elektrische) auto veilig stallen

Ondanks de hoge prijs van elektrische auto’s kiezen steeds meer mensen voor deze optie (bron: https://www.elektrischeauto.nl/nieuws/verkoop-elektrische-autos-verdubbelt-2018/). De initiële aanschaf van een elektrisch auto is vaak hoger dan voor “normale” auto’s, maar de kosten van brandstof zijn lager. Wellicht wil je, juist vanwege de hoge waarde, dat je voertuig bijvoorbeeld tijdens een vakantie op een veilige plek wordt gestald. In zo’n geval kan een stallingsbedrijf of bergingsbedrijf uitkomst bieden. Bij dergelijke bedrijven kun je tegen een afgesproken prijs auto’s stallen. De stalling is beveiligd en indien gewenst kan de auto binnen staan. Het hele idee van een stallingsbedrijf is gebaseerd op het feit dat niet iedereen een plek heeft om zijn voertuig thuis veilig te stallen.

Het stallen van je voertuig
Wanneer het probleem van het hebben van een stallingsplek zich voordoet, ga je opzoek naar een bergingsbedrijf in de buurt. Uiteraard wil je niet dat deze plek te ver weg is, anders kost het je weer veel tijd voordat je je voertuig weer kunt ophalen. In het geval dat je iets stalt wat je vaker wilt ophalen, zoals bijvoorbeeld een motor, is het ook niet gemakkelijk als de stalling ver van je huis is gelegen. Gelukkig zijn er in elke omgeving genoeg stallings- en bergingsbedrijven te vinden waar je terecht kunt.

De kosten van een bergingsbedrijf
De kosten welke je kwijt bent voor het stallen van je voertuig zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het van belang of je voertuig veel vierkante meters inneemt. Wanneer dit het geval is zal uiteraard de stalling ook meer geld kosten. Hoe kleiner je voertuig, hoe minder plek het in beslag neemt en hoe minder geld je dus kwijt bent aan deze berging. Voor de precieze kosten van jouw specifieke berging is het slim om het bergingsbedrijf te vragen bij jou in de buurt. Alleen dan krijg je een accuraat kostenplaatje wat betreft de stalling.

Bergingsbedrijven na een ongeluk
Is je voertuig betrokken geraakt in een ongeluk? Dan is het mogelijk om uw auto gelijk door een bergingsbedrijf op te laten halen. U kunt met het bedrijf een afspraak maken voor het tijdelijk stallen voor uw voertuig tot dat deze naar de garage toe gaat. Heeft u voertuig teveel schade? Dan kunt u uitwijken naar een autosloperij om uw schadeauto te verkopen.