Goedkoop de voorruit van je Renault vervangen

Close-up stuur Renault

Renault is een populair automerk in ons land. Het marktaandeel heeft sinds 1989 nooit onder de 5% gelegen en met regelmaat is de 10% in het zicht gekomen voor de Franse autofabrikant. De Clio en Mégane werden beide meer dan 200.000 keer verkocht in Nederland, waarmee we gerust kunnen stellen dat er veel Renaultmodellen rijden hier. Maar dat betekent ook dat er veel vraag is naar vervangende onderdelen, zeker met het grote aantal hobbyprojecten waarin een Renault centraal staat. Moet de voorruit vervangen worden van jouw Renault, maar wil je niet te veel betalen? Dan is het goed om het volgende in de gaten te houden voordat je kiest voor de voorruit laten vervangen van jouw Renault.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Renault?

De voorruit van een Renault moet vervangen worden bij ruitschade in het zicht van de bestuurder. Is dit een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter óf een vertakte scheur? Dan mag deze auto niet in het verkeer deelnemen. De voorruit moet vervangen worden. Bij deze ruitschade is ruitreparatie niet meer mogelijk.

Heb je zelf een hobbyproject of een Renault op het oog die je op wilt knappen? Dan is bovengenoemde ruitschade géén reden om de auto te laten staan. Een nieuwe voorruit voor een Renault hoeft namelijk niet in de kosten te lopen. Integendeel, de voorruit laten vervangen van een Renault kan bijzonder betaalbaar zijn wanneer je kijkt naar after market voorruiten.

After market autoglas voor Renault?


Renaultdealers hebben uiteraard tal van voorruiten klaarliggen, maar dit autoglas is flink aan de prijs. Daar is een reden voor: het merklogo. Omdat er een logo aanwezig is in het merkglas van Renault, mag dit alleen verkocht worden door de aangesloten dealers. De hoge prijs zegt echter niets over de kwaliteit van het autoglas. Het merklogo heeft namelijk geen enkele functie.

After market autoglas voor Renault wordt gemaakt in dezelfde fabrieken als de Renaultvoorruiten. De eisen, kwaliteiten en eigenschappen zijn volledig identiek, op het merklogo na. Het ontbreken van het merklogo zorgt er echter wel direct voor dat je honderden euro’s bespaart op de voorruit vervangen van jouw Renault.

Zelf de Renaultvoorruit vervangen of laten doen?

Besparen op de voorruit vervangen kosten voor je Renault is altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer je niet op de kwaliteit in hoeft te leveren. Het vervangen van de voorruit van een nieuwere Renault is geen manier om te besparen op de kosten. Wanneer de ruit niet op de juiste manier gemonteerd wordt, kan deze namelijk losschieten. Ook kan er lekkage optreden wanneer de ruit niet juist gekit is. Daarom wordt sterk aangeraden om dit over te laten aan de experts.

Het vervangen van Renaultzijruiten kun je wel zelf wanneer je technische kennis hebt, plus genoeg ruimte om droog te werken met open autodeuren. Kies je voor after market autoglas voor je Renaultvoorruit, dan bespaar je genoeg om het laten vervangen van de voorruit ook direct in te dekken in het budget dat je hebt. Zo blijft het betaalbaar en kun je binnen de kortste keren weer de weg op met je Franse parel.