De goedkoopste auto’s in gebruik

De goedkoopste auto’s in gebruik

Om je tijd en energie te besparen door dit uit te proberen, hebben autospecialisten dit onderzoek vaak al gedaan. U kunt de gebruikskosten van verschillende modellen, inclusief de modellen die je wilt kopen, vergelijken op verschillende sites. Of je kunt gebruik maken van deze regels om thuis te komen op de goedkoopste auto’s:

Kleinere motoren kunnen goedkoper zijn.

De keuze voor een 1.0-liter of een 2.0-liter motor gaat niet alleen over pk’s. Een grote motor zal meestal meer brandstof verbruiken dan een kleinere. De grootte van de motor is dus een essentiële overweging als brandstofverbruik een belangrijke factor is in je beslissing. Als je een auto importeert scheelt dit ook in de BPM.

Dit hangt natuurlijk af van hoe je de auto gebruikt.

Een kleine motor is het meest efficiënt wanneer deze wordt gebruikt zoals bedoeld, zoals om in de stad te rijden. Als een kleine motor met hoge snelheid wordt gebruikt, moet hij veel harder werken om de auto in beweging te houden, dus zal hij meer brandstof verbranden.

Benzineauto’s zijn meestal goedkoper dan diesel.

Dieselmotoren zijn vaak zuiniger dan hun benzine-tegenhangers. Maar laat je niet misleiden door te denken dat dit diesel zeker een betere optie maakt. Deze auto’s zijn duurder en kosten meestal meer aan de pomp dan benzine.

Schakel auto’s zijn goedkoper dan automatisch.

Schakelen tussen versnellingen is extra werk met name voor degenen onder ons die geneigd zijn te stoppen bij verkeerslichten. Maar terwijl automaten wat gedoe wegnemen bij het rijden, hebben ze een hoger prijskaartje.

Hybride auto’s zijn goedkoop in gebruik, maar kosten meer om te kopen.

De technologie verbetert elke dag met moderne hybrides in alle soorten en maten, van superminis tot luxe SUV’s. Laag brandstofverbruik en goedkope of zelfs nulbelastingen maken deels elektrische modellen aantrekkelijk, zoals de Toyota Prius. Maar ze kosten meestal meer om te kopen.

Controleer de CO2-uitstoot, omdat deze van invloed is op de accijns die je betaalt.

Kopers van de meest vervuilende auto’s betalen de meeste wegenbelasting. Maar kies je een auto (zoals de emissievrije hybride Toyota Prius) die minder dan 100 g CO2 / km produceert dan betaal je helemaal niets. Ook dit is belangrijk voor de BPM. Deze BPM kun je vaak op voorhand berekenen aan de hand van een BPM calculator.

Kleinere auto’s zijn goedkoper om te verzekeren.

Als je op zoek bent om geld te besparen, wil je een auto die goedkoop te dekken is. De goedkoopste om te verzekeren hebben meestal veel gemeen, inclusief grootte. Simpel gezegd, het kost je meer om een ​​4×4 te verzekeren dan een kleine auto.