Het financieren van je auto, de mogelijkheden

Wanneer je geen spaargeld achter de hand hebt, maar je wilt wel graag een nieuwe auto aanschaffen, dan kun je kiezen voor een financiering. Er zijn verschillende mogelijkheden om de aankoop van een auto te financieren. Je kunt kiezen uit 4 verschillende opties.

1. Lenen via de autodealer of bank

Koop je een auto via de autodealer dan heb je vaak de mogelijkheid om te lenen via de autodealer. Wanneer je voor deze optie kiest, is het belangrijk dat alle zaken netjes contractueel zijn vastgelegd. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor nu kopen en pas volgend jaar betalen. De financiering kan ook via de bank geregeld worden. Het is altijd raadzaam om beide voorwaarden met elkaar te vergelijken, inclusief de rente die ervoor betaald moet worden.

2. Een doorlopend krediet afsluiten

De gemakkelijkste manier is om te kiezen voor een doorlopend krediet. Het doorlopend krediet kent echter wel een variabele rente en de verleiding is groot om tussendoor te blijven opnemen.

3. Kiezen voor een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is handig voor een eenmalige aankoop. Ideaal wanneer je een autofinanciering wilt aanvragen. Dit kun je via de bank of een andere financieringsmaatschappij regelen. Je lost maandelijks een bedrag af inclusief een vaste rente.

4. De mogelijkheid tot huurkoop

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid tot huurkoop. Bij deze regeling betaal je maandelijks een aflossingsbedrag, alleen is de auto pas echt van jou wanneer je het totale bedrag hebt afgelost. Dit is wel een risicovolle financiering, want wanneer je niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen word je auto in beslag genomen en ben jij je geld kwijt.

Een autofinanciering aanvragen kan dus op verschillende manieren. Je kunt altijd advies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur wanneer je niet zo goed weet welke financiering bij jou past en welke voorwaarden in jouw situatie het meest gunstig zijn.

Have your say