De nieuwste technologieën om uw personeel efficiënt in te zetten

Stel je bent eigenaar van een klusbedrijf. Om direct te kunnen bepalen wie het snelst aanwezig kan zijn bij die spoedklus is het natuurlijk handig te weten wie zich waar bevindt. Oftewel: ondernemers willen hun personeel efficiënt in kunnen zetten. Dankzij de komst van diverse praktische technologieën wordt dat anno 2017 mogelijk gemaakt. Er zijn diverse systemen waar ondernemers met een wagenpark hun voordeel kunnen doen.

Praktische personenvolgsystemen

Steeds meer bedrijven maken gebruik van zogenaamde personenvolgsystemen, ofwel personeelsvolgsystemen. Met deze systemen kan te allen tijde worden gecontroleerd waar werknemers zich bevinden, wat natuurlijk een praktische invloed heeft op de planning. Een ander bijkomend voordeel van dergelijke systemen is dat personen makkelijk opgespoord kunnen worden wanneer er sprake is van calamiteiten. Kortom: met een personenvolgsysteem kunnen zowel dagelijkse werkzaamheden efficiënter georganiseerd worden, als de veiligheid van het personeel verhogen.

Slimme voertuigvolgsystemen

Ook voertuigvolgsystemen worden steeds vaker in gebruik genomen. Dankzij deze systemen kan worden voorkomen dat de administratie betreffende de kilometerregistratie niet kloppend is, wat weer fiscale bijtelling voorkomt. Deze systemen bieden een volledige rapportage aan, brengen de actuele positie van voertuigen, medewerkers en in kaart en dankzij de GPS tracker kan de auto bij diefstal makkelijker terug gevonden worden. De meest uitgebreide systemen kunnen zelfs het rijgedrag van personeel in kaart brengen. Zo kan worden gemeten of een personeelslid bijvoorbeeld onverantwoord rijdt. Handig, want slecht rijgedrag is natuurlijk geen visitekaartje.

Portofoons en mobilofoons

Zeker binnen grote bedrijven kunnen personeelsleden efficiënter werken door een portofoon of een mobilofoon bij zich te dragen. Op zoek gaan naar de betreffende persoon is dankzij dit communicatiemiddel niet meer mogelijk. En dat kan veel tijd schelen, zeker binnen grote bedrijven en bedrijven waar het belangrijk is om snel, efficiënt en veilig met elkaar te kunnen communiceren. Met één druk op de knop bereik je die collega die jou kan helpen met je vraag.

Praktische mogelijkheden op de smartphone

Er komen ook steeds meer mogelijkheden op de smartphone bij om personeel efficiënter te laten werken. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Yammer. Deze oplossing werd eerder getest door Schiphol. Hier is vanzelfsprekend heel veel personeel aanwezig, waardoor het systeem voor slimmer intern communiceren goed kon worden getest. Zo is de communicatieapp door meerdere grote partijen getest en goed bevonden.