Zo bespaar je gemakkelijk op je autokosten

Autorijden is helaas geen goedkope aangelegenheid. De aanschaf van een auto is vaak een flinke investering, en daar komen in de periode daarna nog kosten voor brandstof, verzekering en onderhoud bij. Gelukkig zijn er voldoende manieren om te besparen op deze kosten van het autorijden, manieren die je zelf in de hand hebt. Waarom teveel betalen als dat niet nodig is? Wij nemen een aantal tips met je door die ervoor kunnen zorgen dat jij aan het eind van het jaar minder geld kwijt bent aan het rijden met jouw auto.

Zuinige rijstijl

De manier waarop je rijdt kan invloed hebben op de brandstof die jij verbruikt per kilometer. Zo kun je namelijk al flink wat brandstof besparen als je op je manier van doorschakelen let. Dit wordt ook wel het nieuwe rijden genoemd. Als je doorschakelt naar de volgende versnelling bij ongeveer 2.000 toeren, bespaar je brandstof. Ook kan het geleidelijk afremmen in plaats van kort en krachtig te remmen brandstof besparen, net als het rijden met banden die op de juiste bandenspanning zijn.

Autoverzekering vergelijken

Wanneer je met een auto de openbare weg op gaat, is het verplicht om een autoverzekering te nemen. Je hebt daarin de keuze tussen WA-dekking, WA met beperkt casco dekking en all-risk dekking. De dekking die jij kiest is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de auto. Iedere verzekering is echter anders, dus is het aan te raden welke verzekering het beste bij jou past. Hiermee voorkom je dat je op bepaalde onderdelen oververzekerd bent, en dat je de scherpste prijs betaald voor jouw dekking. Zo kan een autoverzekering van Diks jou een mooie besparing opleveren, en heb je altijd een kwalitatieve polis. Zowel voor ouderen, jongeren, gezinnen en andere doelgroepen is een uitstekende polis te vinden. Zelfs een studenten autoverzekering behoort tot de mogelijkheden.

Besparen op onderhoud

Een auto kan niet zonder onderhoud. Voor veel auto’s is het verplicht om een algemene periodieke keuring te ondergaan, ook wel APK genoemd, en daarnaast kunnen één van de vele onderdelen op een auto toe zijn aan onderhoud of vervanging. Dit onderhoud kun je laten doen door een vakgarage, maar een deel van het onderhoud kun je prima zelf doen. Denk aan het controleren van het oliepeil en indien nodig bijvullen, het controleren van de bandenspanning, het vervangen van de ruitenwisser rubbers en andere kleine dingen. Dit hoef je niet altijd door een garage te laten doen, waarmee je kosten kunt besparen.

Als je bewust omgaat met je auto, een goede rijstijl aanhoudt en bovendien kritisch kijkt naar kostenposten van je auto, kun je jaarlijks veel geld besparen. Autorijden is leuk, maar wordt nóg leuker als je kunt besparen op de kosten.